Deze week was de week van de vruchtbaarheid in heel Europa.

Vorig weekend zat ik met Eva Van Zeeland, Miss Natural, op de Fertility Show te Londen. Het deed me wel wat om eens op zo’n grote beurs te zijn nadat ik 2 jaar geleden met enkele collega’s een 1ste fertiliteitsbeurs in Antwerpen lanceerde.

In Londen waren er veel jonge koppels die naar de lezingen kwamen luisteren, daar is de taboe blijkbaar al wel doorbroken dus. In 2017 was dat een pak minder bij ons ondanks de 33 standhouders die reclame maakten.

Wat me deze week beetje droevig maakte, is ondanks de inspanningen van vele collega’s die werken rond vruchtbaarheid, verlies van zwangerschappen, doodgeboorte, ongewenste kinderloosheid,….. er in het dagelijkse nieuws zo weinig tot geen ruchtbaarheid aan dit onderwerp en het steeds groter wordende probleem rond fertiliteit gegeven wordt.

1 op 5 tot 6 koppels kampen in deze tijd met verklaarbare of onverklaarbare hun vruchtbaarheid waardoor ze veel te snel naar fertilitietsklinieken verwezen worden!

Het is iets om bij stil te staan! Zeker omdat er veel emoties bij komen kijken en mensen ook hierdoor in stress- en downmomenten komen. Ook dit is een thema waarvan mensen in burn outs of depressies terecht komen!

Kinderwens.. Vruchtbaarheid… je loopt er niet mee te koop! En dat het niet zomaar bij iedereen meteen lukt, dat weet iedereen.

Maar als je heel fier door je eigen direct gelukte poging tot zwanger worden, je allerbeste vrienden heel diep kwetst….  Het laat sporen na en zet een domper op je eigen vreugde.  Ook je kindje ervaart dat daar binnen snel, wat niet opportuun is.

Dit hoorde ik gisteren weeral eens van een jonge papa, wanneer ik sprak over de ‘Week van de vruchtbaarheid’ en hoe we deze de hele week in de kijker probeerden te zetten maar dat radiozenders en nieuwsankers hier geen ruchtbaarheid aan geven. Zijn kindje was nu 4 jaar en nog steeds heeft deze jonge vader zijn ‘blunder’ niet los gelaten. Ook hij vindt dat er meer interesse en info mag zijn naar ‘kinderwens’. Je pijnigt je beste kameraden toch niet zomaar!

Dus er is werk aan de winkel waar het gaat over ‘Ongewenst en ongewild niet zwanger geraken!’

Hoe kan je ons helpen als de media het onderwerp nog niet oppikte?

We vragen iedereen graag om onze website: www.babymakingcoaching.be te delen, alsook onze acties die we delen via onze FB pagina: https://www.facebook.com/BabymakingCoaching/?modal=admin_todo_tour

En ken je iemand die in de media werkt of voor een tijdschrift werkt, help ons bekender te worden. We zitten graag samen met organisaties, verenigingen, werkgevers,…

In ons team vind je alleen mensen die hun hart open stellen om te komen communiceren en informeren. In de hoop dat mensen gelukkiger worden in gezinsleven, persoonlijk leven en op de werkvloer.

Hopelijk gaat ‘De week van de vruchtbaarheid’ in 2020 dan wel het nieuws en alle boekjes halen.

Myriam Oorts voor team Babymakingcoaching.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *