Definitie van hoogsensitiviteit

Een persoon die gevoeliger is dan de meeste mensen, iemand die prikkels van de buitenwereld veel feller opneemt maar ook subtiele frequenties snel oppikt.

HSP staat voor Hoog Sensitief Persoon.

Gezien hoogsensitiviteit te maken heeft met wie je bent, is het geen ziekte.

In sommige beschrijvingen vind je zelfs terug dat het een ‘karaktertrek’ is! Als je er niet leert mee omgaan, kan het voor grote problemen zorgen, zegt men. Want het gaat zorgen voor fysieke en vooral ook psychische problemen!

Weet wie je bent

Gezien we bestaan uit 4 basislichamen die voor iedereen anders ‘trillen’ net als je omgeving, is het raadzaam om jezelf beter te leren kennen.

Hoe tonen jouw lichamen zich? In rust en ontspanning, bij fysieke arbeid of bij stress?

Hoe reageert jouw systeem op ‘gezonde’ en ‘gemanipuleerde voeding? Wat eet je?

Wat voedt jou op alle gebieden? Hoe en met welke prikkels ben jij groot gebracht?

HSP in deze tijd

Op elk moment van onze dag doen we indrukken op, mooie of minder mooie. De ene dag kunnen we goed tegen lawaai, de andere dag niet.

Prikkels worden opgenomen door onze chakra’s en dringen op die manier door ons energetisch, mentaal, emotioneel en fysieke lichaam naar binnen.

Maar wat doen we met al deze info? Nemen we alles op of gaan we sorteren? En ‘hoe’ doet jouw systeem dat dan?

Kan je leren omgaan met HSP en je lichamelijke reacties omdat je een hogere frequentie hebt?

Wat vaststaat is dat hoogsensitiviteit al heel lang bestaat. En ook dat de appel nooit ver van de boom valt! Want vaak herkent één van de ouders het achteraf ook wel.

We kregen ‘labels’ op school, voelden ons meestal ‘een vreemd eendje’ in de familie en hadden het vaak erg moeilijk toen we opgroeiden. Nu is er veel meer info te vinden rond HSP en het lijkt wel of iedereen hét heeft!

Als je kijkt hoe gek de wereld draait en hoeveel mensen met burnouts of depressies thuis zitten…

Pur~Esse en hoogsensitiviteit

Een andere kijk op hoogsensitief zijn.

Want HSP wordt nog te vaak als iets ‘storend’ of negatief’ bekeken. Al veel te vroeg krijgen kinderen een label opgekleeft en daardoor vergeten ze wie ze precies zijn! Hoog tijd om daar wat aan te gaan doen dus.

Zelf ben ik trots op wie ik ben en op wat ik via mijn sensitiviteit allemaal kan bereiken.

Er bestaan verschillende vormen van hoogsensitiviteit. Het zou kunnen dat je fysiek overgevoelig bent, maar ook dat je sterke impulsen uit de atmosfeer snel oppikt. Zoals bv. niet kunnen slapen tijdens de volle maan fasen!

Vaak voel, registreer, ruik, wéét je al dingen voor iemand anders er notie van kon nemen. Zeker kleine kinderen worden niet serieus genomen als zij ‘andere ervaringen’ hebben. Zij zijn nog niet geconditioneerd echter. Bij BabyMakingCoaching leren we open te staan voor ‘Bewuster ouderschap’.

Alles heeft te maken met je 4 lichamen en hoe die met elkaar corresponderen.

Inzicht in jouw subtiele lichamen, de combinaties met hormonen en stress leren kennen, zorgt voor Zelf- Ont-Wikkeling!

Als kind of jongere lacht men je dikwijls uit waardoor je deze prachtige gaven, die deel uitmaken van wie JIJ bent, weg stopt. Zo kunnen ze jaren blijven zitten, tot ze op een dag doorbreken, meestal wanneer jij breekt.

In deze blog ga ik niet alle voor- en nadelen opsommen want die vind je op internet overal terug. Belangrijk is dat je weet, maar je wéét dat onderbewust absoluut wel, dat het gaven zijn die je nodig hebt op jouw levenspad.

Als Hoogsensitive mensen naar Pur~Esse komen, dan raad ik ze na een 1ste sessie vaak aan om het woord ‘Lichtwerker’ eens te googlen. Want hoe hoger jouw frequentie van licht in de wereld, hoe beter jij gaat stromen en hoe lichter jouw leven kan worden.

Opzuigen als sponzen

We leven in een Nieuwe Tijd, het Aquariustijdperk. De Maya’s voorspelden in 2012 de ondergang van een wereld.. Het wordt nu Tijd dat je dit nieuwe leven instapt als je nog steeds gevoelig bent en sukkelt met jezelf.

De Coronatijden waren weerom een push van onze kosmos (en onze regeringen 😉) om meer te groeien naar waarom jij hier bent. De verplichte ‘stilte’ retraite maakte dat we plots niets meer van anderen konden opzuigen.

Er ontstond meer rust …. Of onrust…. Velen kwamen zichzelf tegen thuis.

We zijn op de goede weg om onszelf op te schonen, zo we dat wensen natuurlijk. Er gaan altijd mensen doof en blind voor zichzelf willen blijven. Jij toch niet?

Linken:

kleine kinderen   https://purechild.be/visie/

subtiele frequenties https://www.pur-esse.be/aanbod/op-verplaatsing/

Onder titel Een andere kijk op  HSP

Opzuigen als sponzen

HSP in deze tijd

Coronatijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *