Ons lichamen en hun emoties

Wat slagen we allemaal op in onze 4 lichamen?

We gaan even samen van boven naar beneden:

Keel en slokdarm

Wat slikken we wel of niet door om te gaan verteren?

Harde kwetsende gebeurtenissen kunnen vaak niet direct binnen genomen worden, je lichaam reageert met een krop in de keel!

Dit kan resulteren in keelproblematiek zoals ademnood, keelpijn, maar ook de luchtpijp kan het gevoel hebben klem te zitten.

Longen staan voor verdriet en ook onze huid is gelinkt aan de energie van de longen. Hoe is het met je huid?

Hoe je iets opneemt kan zelfs via ogen, neus of oren een belangrijke invloed hebben op je nervus vagus, dus je hele systeem.

Na de slokdarm belanden we in de maag, pancreas, galblaas, lever en miltzone.

Maagzone is ons centrum, onze 3de chakra, onze poort, daar waar JIJ naar buiten komt. Maar hoeveel ruimte heb JIJ daar? Hoeveel overtuigingen van anderen verdringen jou daar van JOUW plaats? Vaak werk ik met beelden of visualisatie thv deze zone om mensen daar meer in zichzelf te laten zakken en HUN plek weer in te nemen. Taoïstische ademhalingstechnieken helpen daar supergoed bij.

Galblaas herbergt onze mislukkingen, pogingen die niet slaagden om een project neer te zetten. Maar ook wrok en afgunst, jaloezie kunnen belastend zijn.

Lever daar worden we verzwakt door boosheid, onrecht dat wij vinden dat ons is aangedaan. Vreugde is de tegenhanger van een gezonde goed werkende leverenergie. Alcohol en vet eten hebben een sterke invloed op je lever en diens energie!

Pancreas, gelinkt aan diabetes, genieten van zoetigheden, maar zeer zeker ook van Jezelf zoet houden en geen verandering toelaten of toestaan. Er wordt een nieuwe weg aangeboden na een lichaamssessie maar je vlucht onbewust weg in het oude patroon, tot er bewustzijn op zit!

Dunne darm hier sorteren we alle fysieke maar ook emotionele en mentaal omgezette (of niet omgezette) energie. Het gaat er dus allemaal om hoe jouw systemen werken of dit proces ten goede voor jouw fysieke lichaam verloopt.

Dikke darm loslaten is hier dé boodschap! Maar wat is dat precies en hoe doe je dat dan al die emoties en gedachten die dit alles beïnvloeden loslaten? Persoonlijk spreek ik liever over iets een ‘plaats geven’ zodanig dat er rust kan ontstaan en iets kan gaan zakken. Loslaten heeft ont-spanning nodig.

Er zijn nog ander organen en plaatsen die je lichaam enorm ondermijnen kunnen, maar daar ga ik tijdens een andere blog eens wat dieper inzakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *