Vandaag vertel graag eens over één van mijn workshops. In de herfstvakantie, maar zeker ook vanaf 2020 starten we hier opnieuw mee.

Vele kinderen relaxen graag door massage, het brengt hen tot rust. Maar wat ze nog fijner vinden, is hun ouders helpen tot rust te komen. ‘Speel eens mijn voetjes’ is een kinder/ouder-workshop waarbij we interactief op zoek gaan naar kleine en grotere probleempjes bij beiden.

Deze workshops hadden jaren geleden, ten tijde van Jampie, groot succes. Verscheidene ouders die met hun kinderen kwamen, vertellen er nog vaak over. Zelfs de kinderen herinneren zich die workshops.  Ook de verschillende zones op de voeten zijn ze nog niet vergeten en vaak werd er thuis nog regelmatig ‘fysiek’ met de voeten gespeeld naast de spreekwoordelijke term!

Vandaar dat ik er graag opnieuw mee start. Ik mag van een mooie locatie in Berchem gebruik maken om hier opnieuw mee aan de slag te gaan om vele jonge ouders en hun kindjes opnieuw te speels te entertainen hiermee. Ook papa’s of grootouders zijn meer dan welkom!

Zo was er ooit een gezin dat deelnam met zijn viertjes aan deze speelse namiddag. Of een oma die met haar kleinkind werkte, dat in hele diepe ontspanning ging.

Nog een mooi en warm moment dat ik meemaakte en graag deel:

Zo was er een jongen van toen een jaar of 10, schat ik, die met zijn mama naar de speelse middag kwam. Mama lag op de tafel en ik had gevraagd om eens te voelen of er tenen waren die als harde stokjes aanvoelden. Deze jonge kerel vond zo’n teen aan mama’s linkervoet en meldde zich.

Op mijn aanwijzing nam hij het teentje in een linktechniek waarbij hij met zijn volle warme hartsenergie liefde naar mama’s teen stuurde. De reactie was een diepe snik bij mama. Het ging om de teen die voor haar eigenliefde stond, belangrijk was dat de jongen mocht begrijpen dat hij iets heel moois naar zijn mama stuurde.

Een warm moment tussen hen beiden want mama stond er na een echtscheiding alleen voor met haar 2 kinderen en twijfelde enorm aan zichzelf. Het was ene moment waar ik getuige van mocht zijn en de andere deelnemers met ons.

In mijn kinderworkshops moet ik wel altijd rekening houden met de leeftijden. Dus is er een workshop die jou en je kindje interesseert, maar de leeftijd klopt niet, meldt het dan even. Een groep stelt zichzelf samen. Wie weet heb ik meer aanmeldingen voor een andere leeftijd op dat moment dan diegene van de doelgroep op dat moment.

Is je interesse gewekt? Volg dan de evenementen op mijn FB pagina: https://www.facebook.com/pg/Pur-Esse-1069445966523691/events/?ref=page_internal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *