De laatste jaren kennen steeds meer jongere mensen het probleem van zwanger worden en zwanger blijven. Het moet gezegd, puur fysiek, is het een hele opgave om stressless te leven in deze maatschappij. Ons hormonale systeem reageert op emoties en stress. Gezien de vele angsten, burn outs, drukte en andere beschavingsziekten van deze tijd is het heel normaal dat je lichaam overhoop ligt! Het leven bestaat uit moeten, verplichtingen, doen voor anderen, erbij horen,…

Je hormonale of endocriene systeem werkt samen als een team waarvan de hypofyse (slechts een erwt groot) de teamlijder is.  Ik benadruk deze even want eigenlijk zou die teamleider moeten zijn, maar omwille van de vele ziektetoestanden verandert ongewild zijn functie in lijden.

Je nieren zijn dan weer de batterij van je lichamen. Inderdaad, lichamen, want je bestaat niet alleen uit een fysiek omhulsel. Er is ook nog een emotioneel, mentaal en energetisch lichaam om dat fysieke te beschermen.

Stel je eens voor dat elke emotie pijlrecht je fysieke hart zou doorboren! Of dat al je gedachten zich in je fysieke hoofd vast zetten… dan barst bij de meeste mensen dat hoofd gewoon open want zoveel kan er in dat kleine hoofd niet vast gehouden worden. Dat brengt ons naar de mensen met hoofdpijnen… sta hier maar eens even bij stil, maar ga niet denken. Er is al zo weinig plaats in dat hoofd!

Wat als je nu eens wist dat je hier zelf wat aan kan doen. Wat als jij jouw leven niet compleet hoeft om te gooien maar dat je door 2x per maand een uurtje reflexologie of relaxmassage in te bouwen minder roofbouw pleegt op je eigen fysieke lichaam. Een beroepsreflexoloog of massagetherapeut is goed opgeleidt en gaat aan de slag met niet alleen je fysieke maar ook andere lichamen.

Hoogsensitiviteit is een andere, meer geschoolde naam voor wat je hier leest. Dan beleef jij je andere lichamen, maar leef je niet bewust met je eigen systeem. Steeds meer mensen zitten in deze puinhoop te ‘over’leven. Ze dragen daarbij ook de oude pijnen of structuren van hun voorouders met zich mee. Angsten bijvoorbeeld om iets niet goed genoeg te doen. Ben jij het die niet snel tevreden is, of komt het van je ouders en/of voorouders?

Niet alleen oude familiestructuren kunnen blijven zitten, maar ook je eigen ervaringen kunnen een ballast worden na verloop van tijd. Zo heb ik zelf tal van voorbeelden van dames die een miskraam of abortus hadden en waarbij ze onderbewust niet losgekomen waren van schuldgevoelens in hun emotionele lichaam. Zelfs een miskraam bij jouw ouders kan roet in het eten gooien en verstoring doen ontstaan in je onderbewuste. In families worden vaak zulke dingen als onbelangrijk beschouwd of zelfs ‘dood’ gezwegen uit schaamte.

Wat als je deze inprenten overboord zou mogen gooien? Die van jezelf of die uit familietoestanden. Wat als je alleen verantwoordelijk bent voor jezelf en eventueel toekomstig leven? En zelfs als je al kinderen hebt, wat kan jij voor je kinderen voor hun puberteit al opruimen zodat ook zij niet met deze familiale ballast verder moeten sleuren? Lichaamswerk, reflexologie zijn allemaal mogelijkheden maar ook opstellingswerk is zinvol als je opkuis wenst te doen.

Er bestaan tal van spreekwoorden waar ik vaak op terugval. Je leert ze op de lagere school al, maar stel dat we die nu eens anders zouden bekijken!

‘Een gewaarschuwd mens is er 2 waard’

Neem je tijd om wat je net las even te doorvoelen, wat doet dan dit spreekwoord met je?

‘Verander de wereld begin bij jezelf!

De beslissing is aan jezelf en dàt weet je. Wens jij de toekomstige kinderen ook een andere samenleving toe? Wat ga jij doen dan?

‘Een jonge meid koopt haar kind op tijd’

Je kan ook gewoon je andere lichamen jong houden zonder je fysiek compleet uit te putten. Zo onderhoud je de batterijen van je lichaam beter, nl je nieren. Dus tijd om je lichamen te ont-dekken!

‘Zo moeder, zo dochter’ … ‘Zo vader, zo zoon’

Vele mensen griezelen bij dit idee. We nemen ons altijd voor om het anders, beter te doen. Maar waar beginnen we mee? Na een tijd schrikken we dat we net als hen reageren of doen…

Zin om op avontuur te gaan en beter voor jezelf te gaan zorgen, zeker als je kinderwens hebt of jonge kinderen? Surf dan eens naar deze http://www.bevo-belgie.org/erkende-leden/.

Meer ondersteuning nodig naar bewust ouderschap toe: www.babymakingcoaching.be , voor de dames www.pur-esse.be .

Er zijn vast nog meer websites waar je begeleid kan worden op je ontdekkingstocht, maar het ene pad leidt gewoonlijk wel naar het andere. De eerste stap nemen is dé beweging maken die jij nodig hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *