Endometriose, PCOS, vleesbomen en meer …

Steeds meer jongeren hebben last van pijnlijke maanstonden. Endometriose en PCOS zijn termen die steeds vaker gehoord worden, maar veelal pas na een lange pijnlijke weg waar vrouwen het geloof in zichzelf vaak verliezen.

Uit het boek ‘Vrouwenlichaam, vrouwenwijsheid’ van Dr. Christiane Northrup:

Endometriose is een mysterieuze maar steeds vaker voorkomende aandoening. Het weefsel waaruit de baarmoeder is opgebouwd, de endometriale wand, groeit normaal gesproken binnen de baarmoederholte (en is verantwoordelijk voor de maandelijkse menstruatiecycli). Bij endometriose groeit dit weefsel om een of andere reden in andere gebieden van het bekken en soms zelfs geheel buiten het bekken. Endometriose komt meestal voor in de bekkenorganen, in het bijzonder in die achter de baarmoeder, maar ook aan de binnenzijde van de bekkenwanden (rond de inwendige organen in de bekkenholte) en soms ook in de darmen.

Endometriose wordt soms, maar niet altijd in verband gebracht met onvruchtbaarheid en bekkenpijn. Net als vleesbomen houdt endometriose verband met voeding, immuniteit, hormoonspiegels en geblokkeerde bekkenenergie.

Endometriose is de ziekte van de competitie. Ze ontstaat wanneer emotionele behoeften van een vrouw moeten concurreren met haar functioneren in de buitenwereld. Wanneer een vrouw het gevoel heeft dat haar meest innerlijke emotionele behoeften direct in strijd zijn met wat de wereld van haar vraagt, is endometriose een van de manieren waarop haar lichaam probeert haar op het probleem te attenderen.

Of dit nu helemaal klopt voor wie kampt met endometriose dat kan ik niet bevestigen, maar wel triggert er wat in de onderste alinea. Veel jonge pubers krijgen bij het eerste pijntje van hun maanstonden vaak de pil voorgeschreven. De vraag is of ze niet beter even bij een reflexoloog zouden passeren om hun hormonale opstartende huishouding eens onder de loep te nemen en vervolgens uit te balanceren.

Nog te weinig artsen hebben weet van wat er kan in het complementaire circuit. Er is dus, zoals C. Northrup iets verder beschrijft in haar boek, nog veel werk aan de winkel!

.. ook krijgen veel vrouwen (zelfs jonge meisjes!!) geen emotionele ondersteuning in hun gezin of persoonlijke leven. Andere vrouwen hebben het idee uitgebannen dat ze ook maar emotionele behoeften zouden kunnen hebben.

We zijn het contact met onze natuur haast helemaal kwijt en kunnen dat dan ook niet meer voorleven voor onze dochters.

Ik herinner me dat ik in mijn puberteit dagen had dat ik stage liep en naar huis gebracht moest word omdat ik haast flauw viel van de pijn. Een pijnstiller en enkele uren bedrust met mijn knieën onder mijn kin en ik was erdoor. Maar onze jongeren geven we liever heel vroeg een pil om de opstartpijnen te onderdrukken vaak, dus wat betreft ‘emotionele ondersteuning..’!

Wat kan je doen?

Door middel van hormonale reflexologie of baarmoedermassage kan je ondersteuning gaan bieden op fysiek, emotioneel, mentaal en energetische lichamen. Zodoende maken we ruimte en gaan we de doorbloeding en zuurstoftoevoer stimuleren in baarmoeder, eierstokken, eileiders en hun hormonen. Ook ondersteunen we hierbij het spijsverteringsstelsel tot beweeglijkheid en ontlading van darmen en littekenweefsel waardoor het immuunsysteem verbetert.

Een baarmoederbehandeling helpt verder ook bij verwijdering van afvalstoffen als oud bloed, weefsel en littekenweefsel. Het stimuleert eveneens de aanmaak van endorfines voor een pijnstillend effect en helpt de baarmoeder bij de afvoer van bloedstolsels.

Meer zuurstof = meer beweeglijkheid! We brengen de hormonen in balans, hierdoor vermindert de stress en pijn. Doordat er meer bloed naar de organen kan stromen verkrijg je meteen ook een beter en dieper contact met je lichaam.

Je kan jouw lichaam gaan helpen en ondersteunen ipv er steeds boos op te worden.

Wat onze pubers betreft, jong geleerd is oud gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *