Stress en angsten opschonen, in aanloop naar jullie ultieme geboortemoment.

Wat een prachtige tijd was het enerzijds tijdens deze hele lockdown periode voor sommige zwangere mama’s en vaak ook papa’s. Jullie waren lang thuis, beleefden de 9 maanden veel intenser dan je gedacht kon hebben vooraf.

Maar toch…. Ik merk dat de vele angstige nieuwsberichten en onzekerheden, de langdurige stress, onverwachte plotse emotionele toestanden zoals zieke familie of zelfs overlijdens er écht ingehouwen hebben.

Bevallen vraagt om relaxt en in vertrouwen je hele systeem te openen, liefst zonder ingrijpen, zodat Moeder Natuur helemaal haar gang kan gaan.

Stresstoestanden, angst en onzekerheid maken dat je je onveilig gaat voelen, waardoor je weg vlucht uit je onderste chakra’s of regionen. Spanning in je bekkengebied valt niet eens op, je denkt dat het je baby is die de weg naar buiten zoekt. Angst zet je op slot, je trekt je energie op en onderbewust heb je het vaak niet eens door!

Als vrouw ervaar je dit het sterkst als ik je voeten vastneem en jou door je systeem naar beneden begeleid. Ook je partner kan dit uittesten als hij zelf goed uit zijn hoofd in het lichaam (aarding) kan.

Je kan dit samen gedurende de hele zwangerschap komen leren bij Pur~Esse natuurlijk!

Onbewust nemen we beelden op die ons emotioneel lichaam triggeren, we horen slecht nieuws en leven in deze periode nog harder mee met mensen die alleen op een Covid afdeling moeten sterven. We kunnen het ons inbeelden, we voelen mee. De media deed er alles aan om het door onze strot te rammen zoals ze dat bij ganzen doen!

De angst om zelf ziek te worden …, of als je het al was, dan zitten er vaak nog spanningen rond borstzones of middenrif. Hoestenbuien hebben een invloed op je hele lichaam, de fasciazones verkrampen en je verliest ademruimte. Die ruimte heb jij nodig om goed en relax in arbeid te gaan op het ultieme moment.

Je celgeheugen werd geactiveerd en onveiligheid maakt dat je vluchtmechanisme alert staat, ontspannen wordt moeilijker zo.

Het is erg belangrijk om even langs te komen voor je bevallingsmomentje dus!

Dat is het altijd al, maar nu des te meer! Ook jouw baby nam dit alles op en marineerde in deze saus… Geef je jezelf én je kindje liever een goede start en zet je graag alles op een meer ontspannen bevalling, reserveer dan nog snel je plekje. Doe het tijdig, want het is zo belangrijk.

Ook papa’s kunnen hiervoor bij Pur~Esse, per uitzondering, terecht want zij hebben de meest belangrijke taak om bedding te zetten voor hun vrouw en kind. Vader dient dus even goed en misschien nog beter inzicht te hebben van wat er met mama en kind gebeurd als ze zich onveilig voelen.

Het belang van het ontladen van deze stressy periode is zeker ook belangrijk voor je kindje, want hoe meer veiligheid bij en naar het geboortemoment hoe beter een baby zich in zijn of haar vel gaat voelen. Hoe bevorderlijk voor het hele ontwikkelingsproces achteraf.

Ben je reeds bevallen en denk je dat dit al te laat is voor je/jullie? Niets is minder waar!

Jullie zijn 9 maanden één wolk van energievelden geweest en deze cocon zet zich nog 9 maanden verder. Dus een sessie na de geboorte kan ook nog extra rust en ontlading brengen bij zowel moeder als kind, zelfs bij vader.

Hormonen en emoties .. ze hangen samen… prenataal en postnataal!

En wat belangrijk is : ‘JIJ hebt het zelf in de hand', voor en na.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *