Deze week vier ik mijn 5de jaar BorstWeefselTherapie, een pracht van een aanvulling bij de vele behandelingen die ik aanreik bij Pur~Esse.

Begin 2017 reikte een dame dit idee aan en gezien mijn drukke verhuisplannen op dat moment schoof ik het terzijde, maar ‘iets’ prikkelde wel én wel genoeg om te toch in te schrijven in Amsterdam.

Vele vernieuwende behandelvormen vind ik vaak eerst in Nederland terug. Dit maakt dat ik één van de vijf borstweefselbehandelaars van gans België ben. Zo jammer dat niet meer Belgische colleg’s zich hierin scholen.

Als ik kijk naar de rijkdom die het mezelf en mijn klanten bracht en nog steeds brengt, is het de prachtige combinatie van lichaamswerk op een plek waar wij vrouwen veel te veel emoties opstapelen.

We gaan maar door met ons leven, krijgen kinderen, geven borstvoeding (of niet) maar onze boezem is onze voorgevel. En heeft niet iedereen graag een mooie maar ook gezonde voorgevel?

Fysiek duwen we onze borsten in vaak te kleine bh’s of push ups, terwijl ze om ruimte, ademruimte vragen. Het is dan ook dé zone waar spanningen zich uiten in hyperventilatie! Iets waar vele dames last van krijgen, zeker tijdens de overgang.

Emotioneel en energetisch zijn borsten ons aanrakingspunt met onze buitenwereld. Ze vangen onze stress op maar ook die van onze kinderen, partner, vrienden, ouders, …

We stapelen en blijven stapelen tot er ziekte uitbreekt. Ik omschrijf het ook vaak met het beeld: We nemen er nog een krantje of boekje en steken het onder onze armen. Geen tijd om nu te lezen, doorgaan moeten we …. tot we erbij neervallen?

Pijnlijke of gevoelige borsten zijn een aanwijzing van onverwerkte emoties. Stress werkt in op onze hormonen en zorgt voor spanningsvelden rondom onze tepels in de hele borstzone.

Vaak wachten we té lang om onze beste vriendinnen, borsten zouden je BFF’s moeten zijn, eens grondig te laten onderzoeken.

Bij grondig onderzoeken gruwelen we ook al meteen, omdat we direct denken aan het plat persen van onze borsten bij een mammografie. Pijnlijke zaak en niet al te gezond!

Wat als je kennis kon maken met een andere, meer zachte vorm van onderzoek, die vroegtijdig verklevingen en opstapelingen kan aangeven bij onzekerheid, spanningen en pijntjes?

Al gehoord van thermografie?

Waar het borstgezondheid betreft, werk ik graag samen met thermografe Marielle van Tienen, die tijdens deze vakantiemaanden mee in mijn praktijk komt werken.

Samen geven we uitleg in een heel informatief webinar, kijk je mee?

WOENSDAG 16 JUNI OM 19.30U & ZONDAG, 20 JUNI OM 10U.

(aanmelden via FB Pur-Esse of info@pur-esse.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *