Of het belang van een opgeschoonde baarmoeder om te ontvangen, om in rust te leven, om te creëren, om te integreren, om oude trauma’s los te laten en op die manier jezelf weer liever te gaan zien

Onze baarmoeder, dé plek waar we eerst zelf ‘nestelen’.

Tijdens mijn intakes via de sessies voetreflexologie op 4 lichamen neem ik mijn klanten mee doorheen hun eigen fysieke, emotionele, mentale en energetische lichamen. Op die manier ontdekken ze heel veel over het ‘leven’ in hun eigen systeem.

Sommigen mensen ontdekken dat ze geen benen of slappe (koord)benen hebben en zien plots in waarom ze niet vooruit komen in het leven.

Zo is er stellig de ‘Zetel‘ waar we samen inzakken en maar wat vaak is dat bij velen een koude stenen blok waar ze op belanden. Of een houten kruk waar het een zalige fauteuille zou mogen zijn. Laat staan dat het als een gezellige boel wordt ervaren.

Baarmoedermassage, wat doet het?

Onze baarmoeder is vaak erg koud en belast met oude emoties van miskramen, zwangerschappen of geboortes. Maar ook oude emoties waarbij je niet gezien werd als kind zitten opgeslagen in deze zone.

Dit is trouwens ons 2de chakragebied, hét chakra dat vertelt over ‘ik en de buitenwereld‘. Hoe veilig was die buitenwereld voor jou als kind? Aan kinderwensers vraag ik wel eens of ze op het moment voor de massage zelf in hun baarmoeder zouden willen gewoond hebben… Waarop ze meestal ‘nee’ zeggen. Na de sessie is dat een heel ander gegeven.

Deze plek geeft info over jezelf en de indrukken die jij zelfs als kind al opnam. Ik grizzel meteen bij het idee hoe de baarmoeders van onze jongeren binnen x aantal jaar zouden aanvoelen met alle onzekerheden en angsten die nu opgeslagen worden betreffende de Covidpandemie .

Verder wordt er weinig aandacht meer aan de hormonale ontwikkelingen van het pubermeisje en haar hormonen besteed. Zo wordt vaak heel snel een ‘pil’ voorgeschreven bij buikpijn omdat de baarmoeder moet leren hoe ze maandelijks ‘mag’ ontladen.

Daardoor ontstaat op volwassen leeftijd, vaak pas na dieper onderzoek, een diagnose van Endometriose of andere ziekten. Wat zo jammer is omdat we zelfs via voetreflexologie al op hormonen uitbalanceren kunnen werken. Maar daarover meer in een andere blog over puberale ontwikkeling.

We blijven nog even bij de behandeling op zich. Baarmoedermassage is een combinatie van oliemassage met lichaamswerk, drukpunten, haptonomie, healing en andere technieken. Er wordt specifiek gewerkt op de zone tussen je ribben en je staartbeen, vooraan en achteraan.

De reacties:

  • Wauw, ik dacht niet dat ik zo diep in mezelf kon zakken.
  • Mijn staartbenetje doet al jaren lastig en de druk/pijn is weg nu.
  • Wat een ruimte voel ik in mijn buikzone.
  • Zo gezellig is het daar binnen nu!
  • Het is bijzonder dat zo’n oud idee nu nog verwijdert kan worden (71jr)
  • Ik heb voor het eerst genoten van mezelf, daar waar ik meestal anderen loop te pleasen.

Wil je meer weten of het zelf eens komen ervaren?

Bezoek de website voor meer info: https://www.pur-esse.be/aanbod/empowered-feminine-healing/

Voor een filmpje: https://youtu.be/Komh0oEXAB8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *