Sinds ik in 2008 begon met mijn praktijk groeide het aantal jonge mensen met kinderwens enorm. 1 op 6 koppels geraakt niet meer vanzelf zwanger. Fysiek zijn er soms wel, soms helemaal geen aanwijzingen waarom dit niet lukt.

‘Onverklaarbaar onvruchtbaar’ heet dat dan!

De reguliere geneeskunde kijkt slechts naar het fysieke probleem. Bij Pur~Esse kijken we verder en gaan haptonomisch te werk! De jarenlange ervaring met kinderwensers maakt dat ik er een boek over aan het schrijven ben. Oorzaken zoals je eigen onverwerkte geboorte (dit is je enige ervaring met een zwangerschapsproces tot je voor het eerst zelf leven geeft) kunnen aan de basis hiervan liggen. Ook miskramen, emotionele onverwerkte onderbewuste trauma’s, angst om geen goede ouder te zijn, mentale overtuigingen dus, … Het is ongelooflijk wat er soms boven komt drijven en eenmaal ontladen, ontstaat na jaren van wachten een zwangerschap.

Eind 2019 volgde ik een nieuwe massagetechniek waarbij ik dé combinatie vond van alles wat ik al grotendeels deed, maar nu in 1 helende werkvorm waar we zelfs gaan inbakeren. Via de vruchtbaarheidsmassage geven we het zelfgenezend vermogen van je lichaam de ruimte om op een natuurlijk manier de oorzaak te helen. In een zeer rustige ruimte gaan we samen op stap met jouw lichaam om op te ruimen, te helen en daarmee jouw slagingskansen op een succesvolle zwangerschap te vergroten.

Buiten de ‘Onverklaarbaar onvruchtbaren’ onder jullie zijn er natuurlijk ook de dames die wel met een fysieke oorzaak geconfronteerd worden. Oorzaken zoals bv PCOS, endometriose of cystes, daar weet men niet altijd goed raad mee. Wat we zien is dat de vruchtbaarheidsmassage je zenuwstelsel tot rust brengt, je doorbloeding stimuleert en de afvalstoffen afvoert. Deze manier van werken doet een beroep op het zelfgenezend vermogen van je lichaam en verminderd aldus de klachten of lost deze zelfs op. De hormonen krijgen opnieuw vrijheid en brengen je lichaam tot rust tijdens en na de massage zodat jij lekkerder in je vel gaat zitten. Daarnaast zorgt het voor een ontspannen baarmoeder, een fijne plek om een baby te laten landen.

Ook emotioneel ga je na verloop van tijd (wachttijd) vast zitten in je lichaam. Die blokkades zorgen er voor dat organen en weefsels niet alle stoffen krijgen die ze nodig hebben, waardoor ze uit balans raken. Dan ontstaan er klachten of ziekten, je natuurlijke vruchtbaarheid gaat naar beneden en zwanger worden wordt een probleem.

Wombhealing of vruchtbaarheidsmassage herstelt het contact met je baarmoeder, zodat jouw energie weer gaat stromen. Hierdoor kom je meer en meer in contact met je eigen vrouwenkracht, jouw eigen wijsheid. Tijdens de healing voorzien we ook een contactmoment met jouw inkomende ziel, hierover meer bij de kennismaking. Af en toe organiseer ik daar zelfs lezingen rond, die vind je op FB pagina van Pur~Esse. De intentie van zwanger raken zal veranderen van ‘een kindje nemen/maken’ naar ‘een kindje mogen ontvangen’.

Een wombhealing brengt jou een betere verbinding met je baarmoeder waardoor er een nieuwe connectie ontstaat en je nieuwe inzichten krijgt rond het proces van zwanger worden. Vanuit deze kracht en liefde, in connectie met je zielskindje, verhoog je je vruchtbaarheid en ben je op een nieuwe manier te ontvangen.

Enkele reacties:

” We zijn momenteel 13 weken en sinds gisteren weten we het geslacht 🥳….. en jawel het is een meisje 😀😀😀😀😀😀 we hadden het dus beide bij het rechte eind. Hoe grappig eh en vooral super blij. Een meisje wauw. Ik heb het al zo vaak gedacht vandaag nu dat het écht zo is😀. Maar eigenlijk wist ik het al. Maar het vertrouwen in dat gevoel en intuïtie eh. Hé hé dat is me toch iets in mijn geval😅😀. “

“Ik wilde je op de hoogte brengen van het feit dat ik gisteren te horen heb gekregen dat de test positief is gebleken.  Dinsdag 24 december heb ik een terugplaatsing gehad van een ingevroren embryo en gisteren belde UZ Brussel me op met het goede nieuws. Ik ben er nog beduusd van. Durf het bijna niet te geloven. Ben ontzettend blij maar het is tegelijkertijd ook heel spannend gezien de weg die ik al heb afgelegd. “